Traditioneel bouwen

Er is een lang debat onder de architecten en het bouwen van aannemers of het traditionele gebouw of het moderne gebouw beter is voor het milieu. De voorstanders van het traditionele gebouw geloven in de continuïteit van de historische architecturale stijl en ze zijn ook niet tegen vooruitgang. Het traditionele gebouw wordt meestal geconstrueerd met dezelfde materialen als die van de eerdere dagen, de materialen zijn van dezelfde leeftijd als die van het traditionele gebouw. Dit zijn voornamelijk baksteen, stenen en hout, die worden gebruikt om de buitenkant en interieur van het traditionele gebouw te maken. In vergelijking met het moderne gebouw dat gebruik maakt van de materialen van verschillende leeftijd zoals staal, glas, aluminium enz., Is het traditionele gebouwen structuurmateriaal van een oudere leeftijd.

Traditioneel bouwen

De voorstanders van de moderne architectuur staan dat traditionele gebouwen in hen vele voordelen hebben dan de moderne. Een van de vele argumenten die zijn voortbewogen door de voorstanders van moderne bouwmaterialen is dat traditionele bouwmaterialen meer weerstand bieden tegen brand. Het is waar dat in de vroegere dagen het gebruik van deze materialen een beetje minder was, maar zelfs in de moderne tijd zijn er bepaalde landen waar traditionele gebouwen nog steeds in gebruik zijn. Hoewel de moderne periode veel ontwikkeling heeft gebracht in termen van de gebruikte materialen, maar het heeft de populariteit van het traditionele gebouw niet veranderd.

Een paar jaar geleden was het concept van energie-efficiëntie niet iets erg populair en daarom hebben veel traditionele gebouwen geen hoog-efficiëntie-apparatuur opgelegd zoals de moderne kantoren en huizen. Maar nu met de toename van de vraag naar high-end services en moderne apparatuur, zijn de eisen voor efficiënte en duurzame traditionele gebouwen toegenomen en zijn er een paar bedrijven gespecialiseerd in het leveren van dergelijke diensten. Sommige bedrijven bieden diensten met betrekking tot energiebesparing en bieden ook retrofits om maximaal gebruik van de apparatuur te bieden. Er wordt waargenomen dat veel bedrijven de traditionele gebouwen kiezen over de moderne, omdat ze een hogere energie-efficiëntie en een langere duurzame structuur bieden.

Een ander voordeel van het gebruik van traditionele gebouwen over de moderne is dat ze veiliger zijn dan de moderne. Omdat de bouwtijd voor traditionele gebouwen langer is, biedt het een veiligheidsdekking tegen natuurlijke calamiteiten zoals aardbevingen en cyclonen. De materialen die worden gebruikt voor de constructie van de structuur zijn meestal van stevige kwaliteit in vergelijking met de materialen die in moderne gebouwen worden gebruikt. Omdat de oudere structuur stevigder is, is het ook bestand tegen de veranderingen in het milieu. Dit betekent dat de gebouwen voor een langere periode duren en niet vatbaar zijn voor schadevergoeding.

Een van de grootste nadelen van het gebruik van het traditionele gebouw is de kosteneffectiviteit ervan. Het vereist geen uitgebreide planning of extra uitgaven voor de bouw. Ook de materialen die worden gebruikt voor de constructie zijn gemakkelijk beschikbaar en de kosten van transport naar de site zijn ook lager. Het enige nadeel van het gebruik van dit type bouwmaterialen is dat het niet hetzelfde beroep geeft en het gevoel heeft dat van de moderne architectuur. Dit komt door de gelijkenis tussen de ontwerpen, texturen en materialen.

De meeste aannemers bieden aan retrofit services voor het onderhoud van het traditionele gebouw. Deze diensten omvatten het repareren van eventuele schade door de structuur als gevolg van natuurlijke calamiteiten zoals overstromingen en cyclonen, enz. Vele malen worden traditionele gebouwen zelfs omgezet in kantoren en winkels en dus worden gebruikt voor verschillende bedrijven. Met de komst van moderne technologieën wordt het gebruik van traditionele gebouwen voor commerciële doeleinden geleidelijk naar beneden komen.

Tags: traditionele woningbouw –  betonboringen